Jens, jeg trenger hjelp.

Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg har hatt følgende mantra: ”Vi bruker de store pengene på de viktige tingene. Velferd foran skattelette”. Det høres tilforlatelig politisk korrekt ut. Budskapet er at en krone i skattelette er en krone kuttet i velferd.

Jeg kunne selvsagt argumentert vel og lenge om dynamiske skattelettelser, reduksjon av grensehandel, skatteincentiver for å skape arbeidsplasser og kutt i offentlig byråkrati og strukturer. Det får bli en annen gang, for akkurat nå er det behov for å stille andre spørsmål:

  1. Hvor er det empiriske grunnlaget som viser at homofile, lesbiske, bifile og transpersoner er en gruppe som er dårlige til å gå på ski?
  2. Hvorfor har det plutselig blitt en offentlig oppgave og sørge for at single får være sammen med andre single?
  3. Hvor er evalueringsrapporten som viser at de som lever i et parforhold kun får et givende samliv, dersom de deltar på et offentlig subsidiert kurs som forteller hvordan de skal få et givende samliv?

Det viktigste spørsmålet jeg stiller meg er imidlertid følgende: Hva faen er det du gjør med skattepengene mine Jens?

Bare det lille knippe eksempler av offentlige tilskuddsordninger som er gjengitt ovenfor omfatter stort sett hele den voksne befolkning. De eneste som er utelatt må vel være heterofile par, som lever i en virkelighetsfjern lykkerus tjuefire timer i døgnet, og som i tillegg behersker to planker under beina. Alle andre er per definisjon svake grupper i samfunnet, som trenger statens hjelp.

Men vent, det er jo flere grupper som burde hatt statens hjelp til å takle tøffe utfordringer i hverdagen:

  1. ”Trønderguide” – For deg som har skinnvest, bart, mokasiner, og som ikke finner veien til The Scotsman pub i Oslo.
  2. ”Høydehus” – For deg som er over 1.90 kan Staten nå tilpasse din bolig til din høyde.
  3. ”Statskokken” – For deg som vil spise sunnere, men som ikke gidder lage mat selv.

Mye mulig disse gruppene også har støtte, noe som vil bli avdekket når samtlige departements ”ymseposter” blir gjennomgått av Stortingets kontroll og konstitusjonskomité. Hvis ikke skal jeg lage et fakkeltog som skal gå gatelangs på Grünerløkka. (Finner nok ikke Youngstorget uten Trønderguiden.)

Jens har helt rett. En krone i skattelette er åpenbart en krone mindre til velferd.